NIXI PAE MAMA DUŠE



 

molitve in napevi

MAMI DUŠI NIXI PAE 

LJUBJANA 

KAXINAWA.SI@GMAIL.COM 


Huni Kuin INDIJANCI in tudi drugi domorodci Amazonije že od nekdaj uporabljajo rastline v medicinske namene. 

Napevi Nixi Pae povzročajo spremembe v zaznavanju, razpoloženju, zavesti, spoznavanju ali vedenju z namenom ustvarjanja duhovnega razvoja ali drugače v svetih kontekstih.

Zdravljenje z nixi pae daleč presegajo zdravljenje fizičnega telesa in lahko pozitivno prispevaja k izboljšanju uma in zdravljenju duha.

Nixi Pae  je morda eno najbolj razširjenih domačih zdravil v Amazoniji. Pri tradicionalnih obredih ne gre samo za sveti čaj, ampak vključujejo tisočletne pesmi, molitve prednikov, plese, mazanje z rastlinami in kopeli dišečih zelišč.

Vsa ta nega, ki jo vodijo »pajéji« (šamani), zagotavlja izkušnjo, ki spremeni življenje in pomaga pri globoki ponovni povezanosti z naravo, občutku pripadnosti skupnosti in samoprepoznavanju. 

                                        KAJ JE NIXI PAE

 
Nixi Pae je starodavni zdravilni čaj, ki ga že tisočletja uporabljajo domorodna plemena območja amazonskega pragozda in je v zadnjih letih pridobil popularnost na Zahodu kot orodje za zdravljenje, osebnostno rast in duhovno prebujenje. Gre za čaj, ki se tradicionalno uporablja za zdravljenje fizičnih, psihičnih in duhovnih bolezni, širjenje zavesti in povezovanje z duhovnim svetom preko notranjega sveta.



Obstaja veliko različnih receptov za pripravo nixi pae.

UČINKI NIXI PAE


Napevi in molitve Nixi Pae vplivajo na centralni živčni sistem tako, da spodbuja sproščanje nevrotransmiterjev in poveča nevronsko aktivnost v možganskem vizualnem korteksu in limbičnem sistemu, ki je del možganov, ki obdeluje čustva in spomine. To lahko olajša globoko čustveno zdravljenje z osvoboditvijo bolečih spominov in travm. Povzroči lahko razširjena stanja zavesti ali stanje sanjanja, kar lahko povzroči spremembo dojemanja realnosti ter spremenjeno stanje misli in čustev. Pogosto lahko pride do duhovnih vpogledov, doživljanja  močnih vizij, komunikacije z entitetami ter zunajtelesnih in mističnih izkušenj.
V možganih Nixi pae izboljša razpoloženje in izboljša čustveno počutje. Zunaj tradicionalnih okolij se uspešno uporablja za zdravljenje psiholoških motenj, kot so depresija in posttravmatska stresna motnja (PTSD) ter zasvojenosti. Nixi Pae ni strupea in ne povzroča odvisnosti.


Kaj se zgodi z našimi možgani ?


Molitev Nixi Pae je močna psihotehnologija za reprogramiranje naših možganov.
Z nevrološkega vidika nixi pae intenzivno aktivira neokorteks, predel možganov, ki je povezan z najvišjo cerebralno funkcijo in po katerem se ljudje razlikujemo od drugih živali. Na tem področju tudi sprejemamo odločitve.
Vzporedno nixi pae aktivira tonzile – tako imenovano področje, ki je bolj povezano z instinkti in primitivnimi možgani – kjer so shranjeni zgodnji čustveni spomini. Nenazadnje pa nixi pae aktivira tudi "otok", ki služi kot povezava med našimi čustvenimi impulzi in našo sposobnostjo odločanja.
Po mnenju raziskovalcev to omogoča, da lahko ponovno ovrednotimo in prepišemo travmatične spomine  v stanju zavesti, ki ga usmerja neokorteks. To pomeni, da so vsa navedena področja aktivirana, da lahko ustvarimo nove povezave v naših možganih, ki delujejo kot osnovna struktura, operacijski sistem, ki upravlja naše vedenje.
Zdi se, da ni naključje, da šamanska tradicija, ki prevladuje v obredni molitvi nixi pae, saj nas običajno popelje na potovanje, na katerem se je potrebno soočiti s svojo preteklostjo, svojimi predniki in podzemljem (nezavednim), da potem, ko lahko vstanemo in se povzpnemo na simbolično pot v svetlobo kot nova oseba.


KULTURNI NOČNI OBRED  NIXI PAE

Vsak obred je zasnovan v sklopu dve noči, ki potekata v petek in soboto na dobro izbrani lokaciji z izkušenimi izvajalci in njihovimi pomočniki. Udeležba je možna tudi samo za eno noč. Molitev se konča zjutraj.

 Ob potrditvi rezervacije boste prejeli še informacije o ustrezni prehranski dieti, da pripravite svoje telo na globoko potovanje . Natančno lokacijo vam sporočimo nekaj dni pred večerno ceremonijo.
Vaše mesto je rezervirano s 50% prispevkom na transakcijski račun.


Dodatna vprašanja:

Odgovorimo v roku 24 ur.