HUNI KUIN - KAXINAWA GOSTOVANJE V SLOVENIJI AVGUST 2018HUNI KUIN - KAXINAWA GOSTOVANJE V SLOVENIJI AVGUST 2018

 
           
          
Po dveh gostovanjih indijanskega plemena Huni Kuin Kaxinawa v Sloveniji - 2014 in  2017 smo resnično blagoslovljeni, da se bodo avgusta ponovno vrnili Pajéji Kaxinawa Huni Kuin in nadaljevali  s poglobljenimi zdravljenjem, sporočili za planet in plemenskim učenjem. Vsi, ki smo prisostvovali lanskemu umiku vemo, kako globok in sakralni so njihovi  tradicionalni krogi.

Veseli nas, da se nam bo tokrat pridružil Tuwe Huni Kuin, ki je še en pomemben duhovni vodja ljudstva Huni Kuin iz vasi Novo Futuro, ki se nahaja ob reki Humaitá, globoko v brazilskem Amazonskem deževnem gozdu Acriju. V svoji vasi sodeluje z Ninawajem Pai da Mata (očetom gozda).  Skupaj vodita duhovna dela in organizirata kulturne dejavnosti v skupnosti. Svoje duhovne študije je pričel uriti že v mladosti. Veliko časa svojega življenja je preživel na dieti svetih rastlin v izolacijo pragozda. Tuwe Huni Kuin nosi znanje svojih prednikov; svete pesmi Nixi Pae, ter ima obširno znanje o rastlinah učiteljicah in njihove uporabe.Txana Ikakuru živi v svoji vasi  Boa Vista ob reki Jordão, ki se nahaja v kraju Acre - Amazon v Braziliji.  Je vnuk Roma Salesa (ki je bil eden glavnih varuhov svetih in starodavnih Huni Kuin icarov svete medicine Nixi Pae) in vnuk 105-letnega mojstra Kaxinawa Shaman Mukaya. Txano Ikakuru so izbrali, da ponese naprej starodavno Huni Kuin tradicijo  svetih pesmi Nixi Paeja in zdravilna znanja. Txana je duhovni vodja in Pajé  (šaman, zdravitelj),  soorganizator prvomajskega  festivala Nukun Dewe,  in predsednik domorodne dobrodelne organizacije Yube Inu. Njegovo znanje o zdravilnih rastlinah, svetih pesmi in umetnosti zdravljenja je obširno. In resnično smo blagoslovljeni, da z bo z nami podelil zakladnico starodavnih znanj in svetih molitev.

Poleg moške Huni Kuin energije bomo letos ponovno gostili tudi ženske energije Huni Kuin Kaxinawá.

Dani Shawãrakani je umetnica, specializirana za sveto Huni Kuin umetnost nizanja steklenih biserov, z materjo proučuje uporabo zdravilnih rastlin, zadnja leta pa se  ukvarja še s preučevanjem glasbene tradicije Huni Kuin. Je Viniciusova žena in prihaja iz vasi Boa Sorte, ki se nahaja na področju  Humaitá Huni Kuin v Acru,  Amazoniji, Brazilija. Nedavno je bila na turneji v Južni Afriki.Namen prihoda v Evropo pa je podeliti svoje znanje o sveti ženskosti svoje tradicije.


V Slovenijo prihajajo z namenom, da razširijo svoje sporočilo o ljubezeni in modrosti,  podelijo znanje svojega plemena in ustvarijo povezavo s slovensko družino. Promovirali bodo tudi svoje delo v njihovih vasicah, svoje festivale in druge dejavnosti svojih vasi globoko v amazonskem pragozdu v Braziliji.

  
Pleme Kaxinawá ali Huni Kuin (pravi ljudje), kot se imenujejo, so oddaljeno in starodavno ljudstvo, ki se nahaja globoko v Amazonskem deževnem gozdu med Brazilijo in Perujem. So sosedi drugih plemen; Asháninkas, Yawanawa in Shawdaawa.

Pleme Kaxinawá ali Huni Kuin (pravi ljudje), kot se imenujejo, so oddaljeno in starodavno ljudstvo, ki se nahaja globoko v Amazonskem deževnem gozdu med Brazilijo in Perujem. So sosedi drugih plemen; Asháninkas, Yawanawa in Shawdaawa.

V plemenu Kaxinawá je šaman znan kot "Pajé". Ta nosi duhovno moč zdravljenja ljudi; je posrednik med našo realnostjo in duhovnim svetom. Šaman komunicira  z duhovi in rastlinami. Na srečo so bili v Amazonskem pragozdu dovolj oddaljeni,  da misijonarji niso uspeli spremeniti njihovih plemenskih prepričanj, zato je njihova modrost ostala pretežno nedotaknjena. Danes se soočajo s številnimi novimi in sodobnimi težavami, ki ogrožajo njihov starinski plemenski način življenja. Obkrožajo jih uničenja Mame Amazonije, svetih rastlin, dreves,  živali in ekosistemov.Huni Kuin in ostali indijanci že več tisoč let prejmejo svoje znanje in modrosti iz gozda, rek, rastlin, elementov, dreves in živali. So resnični skrbniki in zaščitniki Amazonskega deževnega gozda ter njihovega naravnega načina zdravljenja in duhovne tradicije.Imamo neverjetno priložnost, da se 
ozdravimo z njim. Njihovo znanje o 
pripravi amazonskih zdravilnih rastlin je 
veliko in starodavno. Poznajo zdravilo za 
mentalne, fizične in duhovne stiske.

Vas je poklical glas amazonije in medicine ?

Dodatna vprašanja in prijave na kaxinawa.si@gmail.com


HUNI KUIN RETREAT 
ZNANJE O SKRIVNOSTIH PRAGOZDA IN STVARINIKA JUXIBUJA , STARODAVNE ZDRAVILNE OBREDNE PESMI, INDIJANSKA POSLIKAVE OBRAZA, PLEMENSKI  XIBOA PLES ....

KJE & KDAJ:          

Ljubljana    11 AVGUST 2018  - samo obredi
Štajerska   16, 17, 18 AVGUST 2018 - rezidenčni umik

Prijave in več info :  kaxinawa.si@gmail.com


HUNI KUIN KONCERT  
PESMI SVETE MEDICINE IZ AMAZONSKEGA PRAGOZDA IN SVETI KROG Z NJUHANCEM RAPE & INDIJANSKI BAZAR

KJE & KDAJ:    
            
    14. Avgust  2018  Ljubljana ob 19: 00 - 23:00

             KJE:   lokacijo se posreduje ob nakupu karte, lokacija je dostopna z mestnim avtobusom

    15. Avgust  2018 , Mariborsko Pohorje ob 19: 00 -  23:00 

KJE:   lokacijo se posreduje ob nakupu karte, lokacija je ni dostopna z mestnim avtobusom, če nimate prevoza vas bomo povezali v indijansko karavno

CENA:  30 EUR 

Za nakup vstopnice prosim  pišite  na kaxinawa.si@gmail.com, plačilo na tkk, vstopnico  in napotke za rape obred se dobi po mailu, kart na sami lokaciji ni možno kupiti, saj je potrebna 24 urna dieta, ki jo dobite ob nakupu vstopnice.INDIVIDUALNA ZDRAVLJENJA Z PAJEJEM 
AMAZONSKI ŠAMAN

KDAJ: 13. Avgust 2018 11:00 - 16:00 

             14. Avgust 2018 10:00 - 15:00 

ob prijavi napišite zaželjeno uro, lokacija ob prijavi. Trajanje individualne seanse je cca 1 uro; rape , sananga, zdarvilne pesmi, individualni pogovor.

KJE: Ljubljana, lokacija ob prijavi , dostop z mestnim avtobusom 
CENA: 70 EUR plačilo na lokacij, 

prijave: kaxinawa.si@gmail.com

ZGODBA O CAMBOJU 

KDAJ: 12 in 15 Avgust ob 9:00 
KJE: Ljubljana, lokacija ob prijavi, dostop z mestnim avtobusom 
CENA: 80 EUR 

KDAJ: 17. avgust ob 9:00 
CENA: 80 EUR 
KJE: Mariborkso pohorje, ni dostopa z javnim prevozom, bomo povezali ljudi za transport v gozd :) 
prijave: kaxinawa.si@gmail.com

14 dnevno gosotvanje je velik organizacijski zalogaj, zato vas vljudno prosimo, da nas v primeru udeležbe čim prej kontktirajte ter plačate vpnaprej. Z vašo pomočjo bomo lahko pravočasno priskrbeli medicino in avionske karte ter najeli prostore. Če se prijavite in plačate do  15 . maja,  vas vabimo na brezplačen koncert, kjer bomo skupaj zarajali v indijanskih đungelskih ritmih. 

Cene smo prilagodili slovenskim razmeram in znižali stroške kolikor se da in naše duše so neprestano na prostovoljnem delu :) 

Vsaka prezenca je pomembna za ljubezen človeštva. Vsaka molitev se dotakne tisočih src.

Hvala za zaupanje.

Sopra sima sopra frenti so allegria ! 

Gor in naprej. Samo veselje.


Haux Haux

                         Indijanske novičke sodelujejo tudi